Betrouwbare levering * Persoonlijke service * Gratis verzending vanaf €50.-

Productbeschrijving

Details

Algemeen Air-Aqua 4 dry pompen

De AA4 dry pompen zijn uitstekend te gebruiken in alle mogelijke toepassingen waarbij waterverplaatsing benodigd is. Afhankelijk van het doel zijn de verscheidene modellen te kiezen:

 • met veel opvoerhoogte zoals voor watervallen, drukfilters, zandfilters
 • meerkamer-, bead-, trommel- en papierbandfilters
 • zeer grote volumes

Droog of gedompelde opstelling

De AA4 dry serie lenen zich uitstekend voor droogopstelling omdat ze nauwelijks warmte afgeven. De ‘Dry’ type mag uitsluitend droog opgesteld worden. Veel pompen die normaal gesproken gedompeld zijn maar ook voor droogopstelling gebruikt mogen worden, worden erg warm hetgeen de levensduur van de pomp aanmerkelijk verkort.

Pompkarakteristiek Air Aqua 4 dry pomp

Een BrushLess DC motor is standaard instelbaar van 10-100 %. In feite betekent dit dat de AA4 dry een driedimensionale pompkarakteristiek heeft. Elke instelling van de motor geeft een andere pompkarakteristiek. Voor de exacte pompkarakteristieken drukt u onderaan op de karakteristiek van het desbetreffende model.

Air Aqua 4 Dry

Tijdens de Interkoi op 24 en 25 april 2010 is was deze pomp voor het eerst bewonderen. Deze modellen zijn, vanwege de grote vermogens, anders opgebouwd. Deze pompen kunnen alleen droog opgesteld worden. Alle elektronica is op de pomp gebouwd in een (spatwater-)dichte behuizing. De pomp kan middels 3 verschillende ingangen aangestuurd worden:

 • digitale ingang
 • 0-24V ingang
 • Ethernet-verbinding

Door deze 3 ingangen is de pomp op elke gewenste manier aan te sturen. bv:

 • Extern contact
 • Pc of laptop
 • Netwerk
 • Internetverbinding over de gehele wereld
 • Wifi verbinding (bv uw mobiele telefoon)

Met behulp van de ethernet-verbinding, kan de pomp op elke computer aangesloten worden. De pomp heeft een eigen IP-adres en indien deze met de computer vebonden wordt, is de pomp via een browser (bijvoorbeel Internet Explorer,Firefox of Safari) toegankelijk. Door het IP-adres van de pomp in te vullen in de browser, is de pomp aan te sturen en zijn de gegevens als toerental, bedrijfsuren, opgenomen vermogen, uit te lezen en op te slaan. Het is ook eenvoudig mogelijk de pomp middels een Wifi draadloos aan te sturen. Hierdoor is deze pomp regelebaar via elke smartphone of tablet computer.

Air Aqua 4 dry: als een kameleon

Deze pomp biedt de mogelijkheid om zich volledig aan te passen aan uw systeem. De electronica in de pomp probeert altijd de maximale hoeveelheid water te leveren in een gegeven situatie. Dit is mogelijk omdat de pomp ook zijn eigen flow continu meet. Zo is de pomp af te stellen op een:

 • maximum toerental
 • maximum opgenomen vermogen
 • maximum opvoerhoogte

Voorbeeld 1:
U stelt de 500 Watt pomp dusdanig in dat deze maximaal 300 Watt vermogen mag verbruiken. Bij een lage weerstand gaat de pomp in toerental omlaag en gaat als een 'flowpomp' werken. Wordt, door bijvoorbeeld vervuiling van het filter, de weerstand hoger, dan gaat hij automatisch in toerental omhoog waarbij de pomp de 300 Watt niet zal overschrijden. Hij gaat zich nu meer als een drukpomp gedragen.

Voorbeeld 2:
U stelt de pomp in op een maximum opvoerhoogte van 7 meter druk. Indien nu de door toenemende weerstand de druk in het systeem hoger wordt, verlaagt de pomp zijn toerental.

Extra informatie

Extra informatie

Kortings prijs N/B

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Air Aqua 4 (Red Devil) Dry 800 / 44m³